Organisatie

DIRECTIE

BESTUUR

Oscar Hefting

Directeur

Willem Andreae

Voorzitter

Oscar Hefting is afgestudeerd in Klassieke Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij heeft zich gespecialiseerd in Nederlands Erfgoed Overzee en coördineert sinds vele jaren (inter-)nationale culturele projecten in Brazilië, V.S., Zuid-Afrika, Sri Lanka en Taiwan. Willem Andreae was tot 2013 werkzaam bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, met plaatsingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Hij was Nederlands ambassadeur in Syrië, Pakistan en Australië. Van zijn diplomatieke activiteiten heeft hij een levendige belangstelling overgehouden voor de vaak zeer gecompliceerde internationale betrekkingen en de daaruit voortvloeiende, soms verrassende geschiedenis in wording.

 

Mike Hos

Communicatie & PR

Hans van Westing

Secretaris

Mike Hos is stadshistoricus. Zijn interesse gaat uit naar de Nederlandse koloniale geschiedenis en migratiegeschiedenis. Mike werkt sinds juni 2017 bij de NHF en is mede verantwoordelijk voor Communicatie en Public Relations. Hans van Westing studeerde Pre- en Protohistorie, met als specialisatie maritieme archeologie, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds 1985 projectcoördinator bij de Stichting Archeologie en Monument en heeft in die hoedanigheid onderzoek verricht aan vestingen en fortificaties in Noord-Nederland.

Darya Goncharova

Communicatie & PR

Dick Loman

Penningmeester

Darya Goncharova is student Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Haar interesse gaat uit naar Nederlandse en Europese geschiedenis overzees en in het bijzonder met betrekking tot Rusland. Vanaf april 2018 is Darya werkzaam bij de NHF en houdt zich bezig met PR en communicatie taken. Dick Loman is afgestudeerd in Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Hij heeft zijn werkervaring opgedaan in diverse marketing management functies in de markt voor consumenten- goederen en is thans marketing consultant.

Jaap Jacobs, PhD

Onderzoeker

Dr. Jaap Jacobs is als Honorary Research Fellow verbonden aan de University of St Andrews. Hij is gespecialiseerd in vroeg-Amerikaanse geschiedenis en de vroeg-moderne Nederlandse expansie, in het bijzonder in Noord-Amerika. Hij werkt momenteel aan een biografie van Petrus Stuyvesant.

Florian Herrendorf

Onderzoeker

Florian Herrendorf is masterstudent Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Zijn interesse gaat uit naar Nederlandse koloniale geschiedenis met een focus op de Eerste West-Indische Compagnie. Florian is sinds januari 2022 actief als stagiair bij de NHF, waar hij meewerkt aan het project ‘Dutch Colonial Fortifications in West Central Africa, ca. 1600 – ca. 1684’.

 

Henriette Graafland

Onderzoeker

Henriët Graafland heeft geschiedenis gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgt nu een aanvullende master in Internationale Betrekkingen aan Universiteit Leiden en een master Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Haar interesse gaat uit koloniale geschiedenis, erfgoed, Rusland en oude handschriften.
 

Ardaan Snijders

Onderzoeker

Ardaan Snijders is masterstudent Colonial & Global History aan de Universiteit Leiden, waar hij in 2023 zijn bachelor behaalde. Zijn interesses liggen bij vroegmoderne maritieme en koloniale geschiedenis. Van februari tot juni 2024 loopt hij als stagiaire mee bij de NHF en is hij verbonden aan een project rondom het 400-jarig bestaan van New York.