Oscar Hefting en Ron Muijzert leiden Amerikaanse ambassadeur rond

Directeur Oscar Hefting en voorzitter Ron Muijzert hebben samen met hoogwaardigheidsbekleders uit Naarden VS-ambassadeur Pete Hoekstra rondgeleid door de vestingstad. Hoekstra stapte tijdens zijn ’Twaalf Provinciëntocht’ door Nederland even af voor een rondleiding door het historische vestingstadje.

“Directeur Oscar Hefting van het Vestingmuseum hield een lezing over de forten die onze voorouders in onder meer New York hebben gebouwd. OPCW-ambassadeur Ward veerde verrast op toen hij hoorde dat Staten Island was genoemd naar onze Staten Generaal. „Ik kom uit New York en dit wist ik niet’, riep de diplomaat, die toegaf dat hij een polarisatie als nu in zijn vaderland nog nooit had meegemaakt. Oscar Hefting is ook directeur van de New Holland Foundation, die het Nederlands erfgoed overzee beheert. Die organiseert in november en december een expositie in het stadhuis over de Nederlandse kolonie in Amerika. Dankzij ambassadeur Hoekstra betalen de VS mee.”

Lees het volledige artikel op het Stan Huygens Journaal: https://www.telegraaf.nl/financieel/128970969/vs-ambassadeur-fietst-ronde-van-nederland