Noord-Amerika

Doel van de Atlas of Dutch North America is om het gemeenschappelijk erfgoed tussen Nederland en Noord-Amerika in kaart te brengen.

New_Netherland_'NOVI_BELGII_NOVAEQUE_ANGLIAE_NEC_NON_PARTIS_VIRGINIAE_TABULA' Nicolaas Visscher II

Atlas of Dutch North America

Sinds Henry Hudson in 1609 handelsmogelijkheden in Amerika ontdekte zijn er Nederlanders langs de Hudson geweest. ‘Nieuw Amsterdam’, het huidige New York, werd de bruisende hoofdstad van een kolonie ‘Nieuw Nederland’. In samenwerking met Amerikaanse partners worden aan de hand van historisch en archeologisch onderzoek de sporen van de eerste Nederlanders in Amerika (1609-1674) in kaart gebracht. De resultaten worden verwerkt op de website van de New Holland Foundation en... meer

Fortenproject

Fortenproject

In 2014 is gestart met het Forten Project, waarbij een inventarisatie word gemaakt van alle Nederlandse verdedigingswerken overzee. Het project is gestart in Brazilië en Noord Amerika en wordt in de toekomst uitgebreid naar andere landen die een gemeenschappelijke geschiedenis met Nederland hebben, zoals Zuid Afrika, India, Sri Lanka en Indonesië. De resultaten worden verwerkt op de websites van de New Holland Foundation en de Atlas of Mutual Heritage.